fbpx

Interjú Sinka Gabriella marketingessel

IMG_2950-1

Hivatásnapjaink egyikének vezetésére Sinka Gabriellát kértük fel, aki marketingesként tevékenykedik. Az interaktív programsorozat remek hangulatban zárult, és a vele készített interjúnkon is érződik: Gabi kiemelkedő szakember. Beszélgetésünk alatt a pályáját érintő motivációiról kérdeztük, de szó esik a gyakorlatorientált órák fontosságáról, és elárulta azt is, hogy eleinte a média egy egészen másik ága felé irányult érdeklődése.

Gabi a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte alapképzését Kommunikáció- és médiatudomány szakon, ahol szakirányt is kellett választania. Ő nem elégedett meg eggyel: a Film- és videós tanulmányok után a Közkapcsolatok (PR) elnevezésű szakirányt is elvégezte.

Tanulmányait egy külsős szakszemináriumon folytatta, aminek keretein belül a hazai kommunikációs szféra szakértőitől kaphatott első kézből értékes, a munkájához máig nagyban hozzájáruló élményeket és ismereteket.
Tudásszomja viszont ezután sem hagyta nyugodni: miután egy amerikai intézmény szervezte továbbképzést is sikerrel zárt, a következő mérföldkőként egy mesterdiploma megszerzését tűzte ki magának, és Pécsen Kulturális Mediáció szakon tanul jelenleg.

Kiemelte, hogy ezen a pályán szerinte elengedhetetlen folyamatosan fejlesztenie magát, az említett kurzusok teljesítésére is ambíciói és ismeretéhsége ösztönözték.

Mik erősítették benne ezt az egyetem alatt?

 – gyakorlatorientált órák
– sokszínű és pezsgő egyetemi élet
életszerű szakmai gyakorlat

Gabi ugyanis alapvetően filmekkel szeretett volna foglalkozni, de a szakmai gyakorlata közben egy cég aktív és élénk hétköznapjaiban találta magát. Az innen kapott impulzusok terelték őt végül a marketing világába, az ő szavaival „beszippantották őt”.

Miért élvezi ennyire ezt a pályát?

  • Olyan készségét használhatja munkája során, amiben úgy érzi jó

  • Emberekkel foglalkozik

  • Aktuális céges környezetének értékeivel egyszerűen azonosult a kezdetektől fogva

Ma a Neticle marketingvezetőjét köszönthetjük személyében. Egészen másfajta kihívásokkal és fejlődési lehetőségekkel találja magát szemben pozíciója miatt nap mint nap, amiért hálás, ugyanis így szakmai jártassága mellett vezetői képességeit is építi.

Gabi pályaválasztásában a legnagyobb segítséget különböző egyetemek hallgatóinak véleménye jelentette. Ennek segítségével találhatta meg azt az intézményt, aminek a szemléletmódja a leginkább az ő érdeklődéséhez illett. Téged is arra buzdít, hogy feltedd kérdéseidet, hogy minél alaposabb képed legyen arról, hol és milyen emberektől is fogsz tanulni!

Ha meghallgatnád az egész beszélgetést, a linkekre kattintva megteheted:

Youtube

Spotify

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük