fbpx

Minden, amit tudnod kell az érettségiről:

Minden, amit tudnod kell az érettségiről:

Minden, amit tudnod kell az érettségiről:

Ha idén érettségizel, vagy csak jövőre fogsz, de akár ha csak előretekintően érdekel hogyan néz ki a középiskola lezáró vizsgája, akkor reméljük segítségedre lesz ez a cikk.

A középiskolai éveid lezárásaként a korábban tanultakból számot kell adni. Ez nem túl kellemes, de ez az érettségi vizsga. Az utolsó éved végén (májusban és júniusban) kell legalább 5 tantárgyból írásbeli és szóbeli vizsgát tenned.

Érettségizni 2 szinten lehet minden tantárgyból, közép- és emelt szinten. Előbbi a kötelező mindenki számára, az emelt pedig azoknak javasolt, akik továbbtanulnának, ugyanis több pontot ér, ha van emelt érettségid, sőt legalább egy emelt kell is a felvételihez.

A tantárgyak tekintetében kötelező magyarból, matekból és töriből érettségizni, emellett választanod kell egy nyelvet kötelezően. Az 5. tantárgy lehet bármi, amit tanultál korábban, viszont itt is fontos, hogy ha szeretnél továbbtanulni, akkor először nézd át a felvételi követelményeket, mert bizonyos szakok előírják, hogy miből kell érettségit tenned.

Az érettséginek előfeltétele, hogy teljesítsd az 50 óra Közösségi Szolgálatot és lezárjanak minden tárgyból kettesnél jobb jeggyel.

Idei dátumok:

2022.02.15.Jelentkezés (ne keverd össze a felvételi jelentkezéssel!)


Vizsgák:

  • 2022.05.02. – Magyar Nyelv és Irodalom
  • 2022.05.03. – Matematika
  • 2022.05.04. – Történelem
  • 2022.05.05. – Angol
  • 2022.05.06. – Német

Mind az öt vizsga reggel 9-kor kezdődik.

A további időpontokat pedig eléred itt.

Írásbelik: 2022.05.02-23.

Szóbelik:

Közép: 2022.06.1-9.

Emelt: 2022.06.13-24.

Tanács:

Az érettségi nem könnyű. Viszont nem is lehetetlen! Egy kis tudatos készüléssel és higgadtsággal ügyesen meg fogod tudni csinálni. Kezdj el időben készülni és olvasd át alaposan az értékelési szempontokat, hogy tudd mi alapján fogják majd a te dolgozatodat és feleletedet felmérni.

További érettségi tippjeinket hamarosan megtalálod majd blogcikkek formájában is, az összes infót és részletet az érettségivel kapcsolatban pedig az Érettségi Kisokosban találod! 😁

Ha pedig bármilyen további kérdésed van, nyugodtan keress minket Instagramon vagy Facebookon!Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük